perjantai 20. maaliskuuta 2015

Ei niin kivaa...

Tällä viikolla vaan sataa ja kaikki paikat on mutaa täynnä. Ei oikein pysty tekemään mitään muuta kuin pakolliset asiat eli koirien ulkoilutukset ja ruokinnat. Sisällä Atsku on tehnyt koruja Esperanzan huutokauppaan, mistä tuotto menee koirien hyväksi. 

Sisällä on mutaista kun koirat on täällä meidän kanssa ja ulkona uppoo mutaan :D Koko vikon on satanut.
Ollaan käyty eläinlääkärissä monia kertoja kun olen täällä ollut. Perus tsekkauksia, rokotuksia ja sellaista :) Eilen oltiin Selenen ja Rhean kanssa. Selenellä on tassuissa ongelmaa ja niitä käydään säännöllisesti tsekkaamassa eläinlääkärissä. Tassuja myös hoidetaan joka päivä ja niitä pestään erikois shamppoolla ja laitetaan erilaisia hoitavia rasvoja. Rhealta otettiin veritestit ennen kuin se lähtee kotiin Suomeen. 


Ei oikein olla nyt päästy lenkkeilemään joelle kun vaan sataa :( Mutta heti kun aurinko taas paistaa niin lenkkeillään taas ! :) Ratsastamaankaan ei pääse, myös Titanin jalka täytyy saada kuntoon, ennenkuin sitä voi edes kävelyttää pitkiä matkoja. 

Päivä ennen tytsyjen lähtöä :) 

Kyllä näissä maisemissa kelpaa tallustaa :)


Tänään oli uusien poikien Pontoksen ja Hermeksen tsekki eläinlääkärissä. Pojilta mitattiin ruumiinlämpö, kuunneltiin sydänäänet ja otettiin veritestit. Myös silmät, ikenet ja imusolmukkeet tarkastettiin. Yleiskunto oli hyvä ja paino oli myös molemmilla ok, massaa saa toki tulla vielä lisää. Hermeksen veritestit oli ok eikä niissä ollut mitään. Pontoksella taas oli anaplasma mikä on puutiaisten levittämä bakteeri. 
Yleisimmät oireet: Kuume, väsymys ja syömättömyys. Myös ontuminen, jäykät liikkeet ja liikkumishaaluttomuus ovat yleisiä oireita.
Ainakaan vielä Pontoksella ei ole näitä oireita. Pontos sai hoito-ohjeeksi 28 päivän antibioottikuurin. Kun Pontos siitä paranee on hän silti altis uudelle tartunnalle.

Pojille olisi kaikkein parhain jos pääsisivät samaan kotiin. Se on vaan niin hankalaa löytää koti mihin saisi molemmat. Pojat hakevat toisistaan paljon turvaa, tänäänkin eläinlääkärissä jos toinen jäi yksin niin toinen itki perään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti