torstai 26. maaliskuuta 2015

Karua elämää osa 1.

Kuva ei ole minun ottama. Netistä otettu
Tälläiset kulkukoirat tulivat tänään vastaan ! Podencoja ovat nämä ja pienempi on podenco maneto. Narttu ilmeisesti juuri synnyttänyt kun vähän aika sitten nähtiin tämä kuva missä oli viimeisillään raskaana ja sitä pyydettiin ruokkimaan jos sattuu näkemään. Ilmeisesti pentujen isä tuossa vieressä. Ainakin hakeutuvat ihmisten luo, joten voisi olla pieni toivo, että heidät saisi kiinni. Ikinä ei voi tietää miten kulkukoira käyttäytyy, onko sillä ikinä ollut kontaktia ihmisiin, jos on niin hyviä vai huonoja kokemuksia ? 


Meillä oli autossa koira joten ei voitu yrittää ottaa kiinni. Jos oltaisiin saatu kiinni oltaisiin viety klinikalle narttu steriloitavaksi ja uros kastroitavaksi, toki ei voi tietää onko sillä ne pennut vai ei. Eli ensin täytyisi seurata narttua mahdollisten pentujen luo ja ottaa pennut ja koirat mukaan klinikalle. Netissä oli myös juttua, että koira on mahdollisesti jonkun ja se pitää saada kiinni. Esperanzan autossa on mikrosirunlukija millä voisi lukea onko koiralla sirua vai ei. Jos ei ole sirua, sen saa kotiuttaa uuteen kotiin. Jos on siru niin se pitää palauttaa omistajalle. Toki aina vapaana elänyt koira ei välttämättä sopeudu elämään "kotikoirana".


Kauheata ajatella mitä pennuille on tapahtunut, ovatko edes elossa jos ovat miksi emo ei ole niiden kanssa ? Onko hakemassa vain ruokaa vai onko hylännyt pennut. Nisät ainakin oli täyden näköiset ja roikkui. Toki tällä varmasti ollut monet pennut jos kulkukoirana elänyt. Onneksi meillä oli autossa koiran nameja ja niitä sitten heiteltiin noille. Nätisti tulivat syömään ja eivät säikähtäneet oven avausta. Uros oli hieman arempi kuin narttu. Lieneekö siitä, että narttu imettää ja oli niin nälkäinen ja uupunut, että ei jaksanut välittää meistä. Kumpikaan ei näyttänyt mitenkään liian laihoilta.


Kulkukoirat eivät ole täällä niinkään ongelma, mutta juuri nämä jotka vapaana kulkevat niin lisääntyvät varmasti kovaa vauhtia. Monien Espanjalaisten omat koirat juoksevat vapaana ja voipi olla ettei niitä ole leikattu ja silloin taas ongelma kasvaa. Jokainen koira jonka voi kastroida/steriloida on iso apu jo itse koiralle. Jokainen pentue jonka syntymä voidaan ehkäistä on hyvä. Niin kauhealta kuin se kuulostaakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti