tiistai 10. maaliskuuta 2015

Kissamaisia tunteita

Täällä on eristyspuoli koirille jotka tulevat suoraan tarhoilta tänne. Tarhoilla olevat koirat saattavat kantaa erilaisia sairauksia, ja eristämällä ne terveistä koirista estetään tautien leviäminen. Isossa laumassa taudit leviävät nopeasti. Koirat ovat ainakin 2 viikkoa eristyksessä ja jos ne ovat silloin terveitä niin ne pääsevät ylös muiden joukkoon. Jos on esim. yskää tms. niin pidetään niin kauan eristyksessä kunnes oireet ovat täysin kadonneet.

Tässä ollaan siivoamassa eristystilaa uusia tulokkaita varten :) Jotka haetaan huomenna !

Kun koirat saapuvat ne madotetaan, annetaan ulkoloishäätö ja laitetaan loishäätöpannat.

Luna, tämä tyttö on odottanut omaa kotiaan jo kaksi vuotta ! Lentää onneksi perjantaina omaan kotiin Suomeen ! :)
Jos koira on terve ja hyvässä kunnossa niin se pyritään steriloimaan tai kastroimaan mahdollisimman pian tänne tulon jälkeen. Mielellään jo silloin kun koira on eristyksessä. Saa siellä sitten rauhassa toipua leikkauksesta ja pystytään paremmin seuraamaan tilannetta. Tosiaan kaikki koirat jotka tänne tulee niin steriloidaan tai kastroidaan.

Lenkillä Saran ja Gaian kanssa, joelle menossa paistattelemaan päivää :) !
©ESPERANZA - Refugio para perros
Kaikki koirat testataan miten tulevat kissojen kanssa toimeen. Testaus tapahtuu viimeistään siinä vaiheessa kun koira on saamassa kodin missä on kissa/kissoja. Testiä pääsin itse sunnuntaina seuraamaan ja se oli aika jännittävää. Testattavana oli kaksi koiraa Apollo ja Atlas jotka pääsivät sitten eristyksestä tänne meidän muiden joukkoon koska olivat terveitä ja varoaika oli ohi. Atlaksella ja Apollolla meni molemmilla hyvin. Molemmat olivat kiinnostuneita kissasta, kumpikaan ei onneksi yrittänyt syödä kissaa tai mitään ärhennellyt. Paikka jossa käytiin koirat testaamassa oli pienten koirien rescue paikka nimeltään MS Rescue. Sitä pitää englantilainen pariskunta.  Tilat olivat todella mukavat ja koirille oli eristystilat, makuutilat ja oma pieni trimmaamo huone. Joka huoneesta melkein löytyi kamerat mistä pystyi seuraamaan koirien touhuja. Yhdessä huonessa oli juoksumattokin kuntoutus kättöön.

Atlas and zorro the cat
Kun koirat lähtevät eristystilasta niin kaikki kankaat ja petimateriaalit laitetaan pesuun. Tilat siivotaan perusteellisesti ja desinfioidaan. Petinä yleensä toimii muovinen koirankoppi mikä on helppo pitää puhtaana, sisällä pehmusteet, esim viltit, peitot yms.  Koirat pestään normaalilla shampoolla, eucalyptuksella ja loishäätöshampoolla. Tämän jälkeen ne saavat vielä ulkoloishäädön.

Atlaksen pesua
Eläinlääkäri käyntejä ollaan tehty jonkin verran. Perus tsekkauksia, jalan tikkaus, verinäytteiden ottoa ja rokotuksia. 

At the vets 9.3.15 Gaia, Selene & Luna ©ESPERANZA - Refugio para perros
Monet on multa kysellyt, että onko täällä Espanjassa halpaa. Mun näkökulmasta ainakin on todella edullista jos vertaa suomen hintoihin. Tässä mun mielestä ehkä parhaat esimerkit: Sixi kaljaa 1,40e, 2l aitoa cokista 1,50e ja freeway 2l cokis 0,50cnt. Hedelmät ja jotkut marjat ovat todella halpoja esim. Mansikkarasia 1e lidlissä, toisessa kaupassa oli melkein 4e. Liha on täällä kalliimpaa verrattuna kaikkeen muuhun. Ravintoloissa ja kahviloissa saa isonkin annoksen ja juoman halvalla. Eläinkaupassa oli ehkä aika lailla samanhintaista ku suomessa ja vaatteita en oo vielä käynyt kattelemassa. Eläinlääkärit on halvempia kuin suomessa.

Apollo´s first bath Hymiö heart Oh, it´s feels like a heaven Hymiö heart And some massage too ;)
©ESPERANZA - Refugio para perros

Nelivarvasgekko, niitä on täällä paljon luonnonvaraisina.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti