lauantai 7. maaliskuuta 2015

Elämää laumassa

Heti tänne saavuttuani koirat ottivat minut ilolla vastaan. Niin suuret sydämet näillä koirilla, vaikka moni onkin rescue taustaisia. Monilla ihmisillä on vääränlainen kuva rescue koirista ja niiden mukanaan tuomista trooppisista sairauksista. On totta, että suoraan tappotarhoilta adoptoidut koirat saattavat tuoda mukanaan sairauksia yms. Koska näillä tarhoilla koiria tulee ja menee liukuhihna meiningillä eikä niitä uusia koiria eristetä vaan ne lisätään heti muiden koirien joukkoon. Kun taas protectoralla eli suojelutarhalla koirat pyritään eristämään ja niiden hyvinvoinnista huolehditaan paremmin  ja pyritään yksilölliseen hoitoon. Aika on aina rajallista ja vakituisen henkilökunnan lisäksi vapaaehtoisille on kova tarve. Protectoralla keskitytään todella paljon hygieenisyyteen ja tautien ennaltaehkäisemiseen. Molempia tarhoja on paljon erilaisia ja on monia eri toimintatapoja.

Mariscal <3 Toimii mun ratsuna täällä :)

Työvuoroista ja työtehtävistä:
Työvuoroni ei ole se perinteinen 8h putkeen töitä, vaan se kerääntyy pikkuhiljaa, riippuen päivän hommista. Yleensä aloitan aamuhommat 8 aikaan ja viimeiset hommat tehdään siinä 10 aikaan illalla. Hommien välissä tullaan pitämään taukoja, jolloin yleensä Atsku päivittelee Esperanzan fb- sivuja ja mä kirjottelen tätä blogia, valokuvaan tai vaan hengailen. Koirat täällä syövät 2x päivässä ja +10v Helmi syö 3x päivässä. Koirat päästetään useita kertoja päivässä ulos ja lämpimällä säällä saavatkin olla ulkona melkein koko ajan riippuen miten paljon me tehdään hommia ulkona. Jos tullaan sisälle niin koirat tulevat yleensä meidän kanssa. Täällä koirat ei elä tarhoissaan vaan aikalailla meidän ihmisten kanssa ja ovat päivittäisissä askareissa mukana. Tämän takia koirat ovatkin todella sosiaalisia ja ihmisrakkaita. Päivittäin pestään ruokakupit ja imuroidaan koirien tilat, tarvittaessa mopataan. Siivotaan hevosten aitausta. Joinan päivinä pestään koiria, leikataan kynsiä, harjataan koria/hevosia. Joillekkin koirille on oma lääkitys ja niistä täytyy huolehtia todella tarkkaan. Joka päivä pyrin menemään pitemmälle remmilenkille osan koirista kanssa. Usein kävelen joelle ja kun tullaan takas niin onkin sellainen ylämäki, että oksat pois ! ;) Iltaisin käydään usein ratsastamassa maastossa hevosten kanssa, ja nämä Espanjan maastot voittaa Suomen maastot ihan 100-0 :D Ollaan menty niin ihanissa maastoissa mm. Vuoren rinteitä alas, ratsastettu joen yli ja ihan vain kävelty maalaisteitä pitkin. En tajua miksei nää paikalliset hirveästi täällä maalla varsinkaan ulkoiluta niiden koiria. Täällä on niin henkeä salpaavat maisemat! Kun koira juoksee päivät vapaana pihalla ja se, että se myös saa remmilenkkiä on ihan eri asia. Mielestäni koira tarvitsee remmilenkkiä, siinä on ihan erilaista aivotyöskentelyä. 

(C) ESPERANZA - Refugio para perros
Selenen pesua
(C)ESPERANZA - Refugio para perros
Luna nautiskelee harjauksesta. 


Espanjassa ei niinkään ole kulkukoiraongelmaa, mutta vapaana täällä juoksentelee koiria. Usein ne ovat jonkun koiria ja ovat lähellä omaa kotiaan. Hevosia pidetään milloin missäkin ja ne ovat usein jaloistaan tai päästään kiinni jossain laiduntamassa. 

Omaksi suosikikseni täällä olevista koirista on noussut Oreo<3
Oreo on iso galgo n.71cm korkea ja 35kg. Oreo on passin mukaan 7v (ell. mukaan 5v). Oreo rakastaa rapsutuksia ja joku saa siitä vielä niin hyvän koiran itselleen ! Oreo sopisi kotiin missä EI ole kissoja, olisi myös hyvä jos kotona ei olisi muita uroksia. 

(C) ESPERANZA - Refugio para perros
             
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti